Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Kanarialaiset erikoisuudet

Papas arrugadas – eli ryppyperunat keitetään kuorineen niin suolaisessa vedessä, että osa perunan sisältämästä nesteestä haihtuu kuoren läpi. Lopputuloksena on kauniisti rypistynyt ja suolalta kimaltava kuori. Perunat syödään kuorineen ja niiden kanssa tarjoillaan usein Mojo Rojoa. 

Puchero – keiton ja pataruuan välimuoto, sisältää useimmiten sahramia, chorizo-makkaraa, kikherneitä ja perunaa. 

Mojo verde – kastike, jossa on korianteria, viinietikkaa ja kuminaa, tarjoillaan usein paistetun kalan kanssa.

Mojo Rojo – kastike, jossa on mm. paprikaa, chiliä ja öljyä, tarjoillaan usein papas arrugadas -ryppyperunoiden kanssa. 

Potaje de berros – paksu keitto, jossa on mm. vesikrassia, sianlihaa, maissia, perunaa ja kuminaa. 

Ensalada mixta – sekasalaattia, tonnikalaa ja kananmunaa. Muut ainesosat vaihtelevat, ja mukana voi olla esim. parsaa, avokadoa, porkkanaa, tomaattia, salaattia tai mitä ikinä nyt sattuu olemaan saatavilla. Salaattikastikkeen ripottelet itse. Usein ensalada mixta on aivan riittävä lounaaksi, mikäli sen kanssa syö leipää. 

Gofio – eräänlaista maissipuuroa, joka tarjoillaan paistettuna tai keitettynä, lisäkkeenä perunan, riisin tai pastan sijasta. Toisten mielestä se muistuttaa polentaa. 

Yksi espanjalaisista erikoisuuksista on myös esimerkiksi paella, kuuluisa riisiruoka, jossa on sahramia, äyriäisiä, vihanneksia, kalaa tai lihaa. Gazpacho, virkistävä keitto, joka valmistetaan tomaateista, vihanneksista, valkosipulista ja lopuksi mukaan heitetään vielä liraus viinietikkaa. Keitto tarjoillaan kylmänä ja vain kesäkaudella. Todella hyvää lämpimällä ilmalla! 

Tapas 
Tapas ja Espanja kuuluvat erottamattomasti yhteen. Alun perin oli kyse vain ilmaisesta kinkun siivusta, joka laitettiin juoman päälle. Mutta nykyään on tarjolla lukematon määrä erilaisia pikkuisia suupaloja. Espanjalaiset itse syövät tapaksia alkupaloina, mutta kun pöytään tilaa tarpeeksi monta tapas-lautasta, niin siitä saa koottua myös kokonaisen aterian. Valittavanasi on kaikkea mahdollista oliiveista ja minisuolakurkuista erilaisiin marinoituihin kaloihin ja äyriäisiin, omeletteja, pateeta, erilaisia kinkkuja, voimakkaasti maustettuja makkaroita, juustoa, perunasalaattia jne. Jotta pääset maistelemaan useita eri tapaksia, tilaa "un variado", silloin saat vähän suuremman lautasen, jossa on vähän kaikkea. 

Juomat 
Viininviljely Gran Canarialla on lähes yhtä vanhaa kuin espanjalaisten läsnäolo saarella, eli n. 500–600 vuotta. Jo 1600-luvulla maasta ryhdyttiin viemään viiniä Englantiin, ja kanarialaisesta Malvoisir-viinistä tuli nopeasti todella arvostettu juoma suuressa osassa Eurooppaa. Kun phylloxera-hyönteinen pakotti mannereurooppalaiset viinintuottajat istuttamaan pilalle menneiden viiniköynnöstensä tilalle vastustuskykyisempiä amerikkalaisia juurakoita, Kanariansaarilla selvittiin kuin ihmeen kaupalla. Ja nykyään Kanariansaarten viinit valmistetaan viinirypäleiden eliittilajeista, joita ei tavata enää mantereella. Gran Canarian geografia, joka muodostaa pienellä alalla neljä eri ilmastovyöhykettä, vaikuttaa myös omalta osaltaan viinien laatuun. Nykyään saarella on käytössä kaksi eri alkuperäismerkintää: AOC Monte Lentiscal ja AOC Gran Canaria. Paikallisia viinejä saattaa olla vaikea löytää kaupoista, mutta viinitilat toivottavat vieraat tervetulleiksi maistelemaan viinejä ja samalla ostamaan pullon tai vaikka parikin. Lue lisää kohdasta Aktiviteetit. 

Mikäli et saa käsiisi saaren omia viinejä, kannattaa tutustua muihin hyviin espanjalaisiin viineihin. 

Cava 
Espanjalainen kuohuviini on nimeltään cava, ja se kilpailee sekä maun että laadun puolesta ranskalaisen samppanjan kanssa, vaikkakin hinta on lähes puolet edullisempi, jos ei vielä enemmänkin. Tunnetuimmat viininvalmistajat ovat Freixenet ja Codorníu. 

Sangria 
Monet yhdistävät suositun sangrian automaattisesti Espanjaan. Sen perustana on viini, ennen kaikkea punaviini, hedelmät ja toisinaan mukaan lorautetaan myös hieman konjakkia. Sangria tarjoillaan useimmiten karahvista ja se on todella virkistävää, mutta ei ole kuitenkaan liian alkoholipitoinen. 

Olut 
Tropical ja Dorada ovat yhdet tunnetuimmista oluista Kanariansaarilla. Tropical tuotetaan Gran Canarialla ja Dorada Teneriffalla. Myös muita espanjalaisia oluita, kuten esim. Cristalia, on saatavilla lähes kaikkialla. Sen lisäksi monissa kaupoissa ja baareissa on tarjolla myös Carlsbergia, Tuborgia ja Heinekenia. 

Espanjalainen kahvi 
Kahvi on erittäin suosittua Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa ja mikäli haluat tilata lähinnä meidän suodatinkahvia vastaavaa juomaa, pyydä café melitta tai café filtro. Café solo on pieni kupillinen espressoa. Café con leche on suuri kupillinen juomaa, jossa on yhtä paljon vahvaa kahvia ja lämmintä maitoa. Café con lecheä juodaan yleensä aamiaisella.

Ron Miel 
Eräänlaista hunajarommia, tyypillinen kanarialainen juoma, jota usein tarjoillaan ruokailun päätteeksi.