Ruoka ja juoma

Aidon kanarialaisen keittiön herkkuja on tarjolla useimpien ravintoloiden ruokalistalla, vaikka monissa ravintoloissa on myös pitkät listat sellaisia ruokia, joita turistien uskotaan kaipaavan, kuten pizzoja, friteerattua kalaa, ranskalaisia perunoita jne. Toki tarjolla on runsaasti myös paikallisia ruokia, sekä Kanariansaarilta että muualta Espanjasta. Kyseessä voi olla esimerkiksi niinkin yksinkertainen annos kuin päivän kala, joka tarjoillaan pelkästään valkosipulin, keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa. Monissa ravintoloissa tarjotaan myös perinteisiä tapaksia, jotka on yleensä listattu alkuruokien kohdalle. Yleensä on tapana tilata useampia tapaksia, jotka sitten jaetaan koko pöytäseurueen kesken. 

Sekä rannikolla että myös sisämaan ravintoloissa on yleensä ruokalistat useilla eri kielillä. Ja vaikka ruokalista onkin suomeksi tai englanniksi, niin tarjoilijat saattavat siitä huolimatta puhua pelkästään espanjaa. Ruokailun päätteeksi eteesi tuodaan yleensä pieni lasi, johon kaadetaan kanarialaista erikoisuutta, Ron Miel -rommihunajaa, ja se sisältyy yleensä hintaan. 

Ravintolatarjonta Gran Canarialla vaihtelee suuresti talvi- ja kesäkaudella. Korkeasesonki on talvella, ja silloin myös suurin osa ravintoloista pitää ovensa avoinna, kun taas kesällä monet ravintolat ovat joko osan tai jopa koko kesän kiinni. Espanjalaiset itse käyvät mielellään ravintoloissa ja se ei ole heille mikään juhlatilaisuus. Mutta joka tapauksessa he pukeutuvat aina kuitenkin siististi. Lapset ovat tervetulleita kaikkialle. Yleensä lapsiin kiinnitetään enemmän huomiota kuin heidän vanhempiinsa, ja toisinaan lapsille saatetaan salaa antaa vaikka tikkari. 

Toisinaan palvelumaksu sisältyy laskun loppusummaan, toisinaan ei. Mikäli olet tyytyväinen ravintolassa saamaasi palveluun, on yleensä tapana jättää juomarahaa n. 10 %. Juomarahat muodostavat suuren osan tarjoilijoiden palkasta. Kun olet päässyt omaan pöytääsi istumaan, voit viipyä siellä niin kauan kuin haluat, ja pöytävaraus ei ole aikaan sidottu kuten esimerkiksi monissa ravintoloissa Suomessa. Espanjassa ravintolat ovat yleensä avoinna lounasaikaan klo 13.00–16.00 ja illallisaikaan klo 20.00 eteenpäin.