Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ostokset

Gran Canarian hintataso on yleensä hieman matalampi kuin Suomessa, sillä saari on vapaakauppa-aluetta ja verot ovat alhaiset. Kannattaakin kiinnittää huomiota kenkiin, laukkuihin, hajuvesiin, kosmetiikkaan, elektroniikkaan, tupakkaan, alkoholiin ja merkkituotteisiin. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia, mutta saattaa olla kannattavaa ostaa koruja, joiden valmistus vie monta työtuntia, sillä työvoima on täällä halvempaa. Helmikorut ja tunnettujen suunnittelijoiden korut ovat täällä halvempia kuin kotimaassa, samoin kuin merkkikellot ja -kynät.

Gran Canarialla on useita ostoskeskuksia, joista monet ovat auki koko päivän, ainakin kello 20:00 asti. Ostoskeskuksien laatu ja tarjonta vaihtelee paljon ja on hyvä muistaa, etteivät ostoskeskukset täällä ole välttämättä samanlaisia kuin mihin olemme tottuneet Suomessa.

Espanjaksi ostoskeskuksia kutsutaan nimellä ”Centro Comercial” ja ostoskeskuksista saattaa löytyä kauppojen ja ravintoloiden lisäksi esimerkiksi baareja ja yökerhoja.

Jos haluat päästä lomallasi tekemään ostoksia ja tekemään löytöjä, olemme keränneet tietoa muutamista parhaista ostoskeskuksista lähialueilla:

Atlántico:
Sijaitsee moorroritien varrella Vecindarion kaupungissa lähellä lentokenttää. Atlánticossa on kansanvälisiä liikkeitä ja ravintoloita. Ostoskeskus on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 10:00-22:00 ja toisinaan myös sunnuntaisin. Löydät lisää tietoa täältä.

El Mirador:
Kun ajat kohti pohjoista Telden ohi moottoritietä, tulet El Mirador-ostoskeskukseen. El Mirador on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10:00-22:00 ja toisinaan myös sunnuntaisin. Löydät lisää tietoa täältä.

El Tablero:
Sijaitsee Playa del Inglesissä moottoritien pohjoispuolella. Täältä löydät pienen valikoiman kauppoja ja ravintoloita. El Tablero on avoinna joka päivä kello 10:00-22:00 ja ravintolat ovat auki keskiyöhön. Löydät lisää tietoa täältä.

Las Arenas:
Sijaitsee Las Palmasissa, Canterasin rannan eteläpuolella. Täällä on Gran Canarian paras ostostarjonta. Las Arenas on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10:00-22:00 ja sunnuntaisin kello 10:00-21:00. Ravintolat ovat avoinna kello 01:00 asti. Löydät lisää tietoa täältä.

Las Terrazas:
Las Terrazas on lähellä El Mirador -ostoskeskusta, moottoritien toisella puolella. Ostoskeskuksessa on paljon outlet-liikkeitä ja täällä voit tehdä hyviä löytöjä halpaan hintaan. Kauppojen lisäksi keskuksesta löytyy myös ravintoloita. Löydät lisää tietoa täältä.

Los Alisios:
Sijaitsee Las Palmasin reunamilla, lähellä UD Las Palmas -stadionia. Los Alisios on uusin lisäys saaren ostoskeskusvalikoimaan ja ostoskeskuksessa on niin vaatelikkeitä kuin ravintoloitakin – sekä myös elokuvateatteri. Los Alisos on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10:00-22:00 ja toisinaan myös sunnuntaisin. Ravintolat ja elokuvateatteri ovat auki päivittäin keskiyöhön asti. Löydät lisää tietoa täältä.

Älä tule huijatuksi
Gran Canarialla on edullista ostaa elektroniikkaa, kuten video- ja digikameroita, kännyköitä sekä tietokonepelejä. Haluamme kuitenkin antaa vilpittömän varoituksen. Monet elektroniikkaa myyvistä paikoista eivät ole rehellisiä, ja kotiin saavuttuasi huomaatkin, ettet ole saanut sitä, mitä olet ostanut. Jotkut ovat saapuneet kotiin mukanaan jopa pussillinen kiviä. On olemassa kaksi asiaa, mitä voit tehdä:

Ennen kuin ostat: Ota yhteyttä matkanjärjestäjääsi, jotta saat suositukset parhaimmista paikoista. Matkanjärjestäjän kanssa yhteistyössä toimivat liikkeet ovat rehellisiä ja kertovat selkeäsi myös erilaisista takuista, mitä tuotteisiin on saatavilla.

Ostoksen jälkeen: Jos olet tullut huijatuksi, mene takaisin liikkeeseen. Voidaksesi viedä asian eteenpäin, vaaditaan usein yhteydenotto liikkeeseen ja yritys selvittää asia paikan päällä. Kysy liikkeessä reklamaatiokirjaa, "libro de reclamaciones". Ota myös yhteys pankkiisi ja kuoleta korttisi. Ota yhteys kuluttajajärjestöön nimeltä OMIC, joiden tehtävänä on auttaa huijatuksi tulleita. Jos et puhu espanjaa, ota mukaan tulkki.

Kuluttajajärjestön osoitteita:

Oficina del consumidor Arguineguín, Mogan
Perez Galdos, S/N (kunnantalo)
35120 Arguineguín
P. +34 928 56 85 66 
E-mail: consumo@mogan.es

Oficina del consumidor San Fernando, Maspalomas
La Margarita, S/N, Centro de estancias Diuenas
35100 San Fernando, Maspalomas
P. +34 928 73 19 08
E-mail: servsoc@terra.es

Oficina del consumidor Las Palmas de Gran Canaria
Leon y Castillo, 225
35005 Las Palmas de Gran Canaria
P. +34 928 23 15 66, +34 928 23 14 22
E-mail: omic@laspalmasgc.es