Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Nähtävyydet

Teror 
Terorin kylä tunnetaan vuoden 1481 tapahtumista, jolloin Madonna ilmestyi kirkon vieressä kasvavaan pinjapuuhun. Tämä sai aikaan Nuestra Señora del Pinon palvontakultin ja vuonna 1767 vihittiin käyttöön samainen kirkko, joka on nähtävissä siellä vielä nykyäänkin. Varsinainen Madonnan kuva saattaa vaikuttaa oudon vaisulta verrattuna sitä ympäröiviin mahtaviin hopeakehyksiin, mutta tämä on vasta alkua. Sisällä aarrekammiossa näet kaikki muut rikkaudet, jotka ovat kertyneet saaren suojelupyhimyksen ansiosta. Mutta kirkko on vain yksi osa Terorin nähtävyyksistä. Itse kylän sanotaan olevan yksi Gran Canarian kauneimmista ja sen arkkitehtuuri on hyvin säilynyt. Terorissa kannattaa käydä kahdestakin syystä - jo matka sinne on todellinen elämys ja toinen on kylä sinällään. Playa del Inglésistä kannattaa lähteä ajamaan Fatagan suuntaan, CG-60 -tietä, ja jatkaa sitten San Mateon kautta Teroriin. Silloin ajat samalla myös Fataga-laakson halki, Roque Nueblon ja Pico des Nievesin välistä, läpi pinjametsien, ohi palmulaaksojen ja yli Gran Canarian massiivisen vuoriston aurinkoisten etelärinteiden. Ajomatka Playa del Inglésistä kestää noin 1,5 tuntia, tie on kapea ja kiemurainen, mutta se on kuitenkin erinomaisessa kunnossa. Terorista kannattaa palata takaisin Las Palmasin kautta moottoritietä pitkin. 

Ingenio
Playa del Inglésin ja Las Palmasin väliseltä moottoritieltä on lyhyt matka Ingenioon. Aja Las Palmasin suuntaan ja käänny GC-100 -tielle Agüimesin suuntaan ja jatka edelleen Ingenioon. Mikäli olet kiinnostunut käsitöistä, niin silloin sinun kannattaa ehdottomasti käydä Ingeniossa. Täällä vaalitaan saaren käsityöperinnettä saaren suurimmassa käsityökeskuksessa, Museo de Piedrassa. 

Las Palmas
Las Palmas on Gran Canarian pääkaupunki, jossa on myös saaren parhaimmat ostosmahdollisuudet. El Corte Inglés, Mango, Zara sekä lukematon määrä isompia ja pienempiä putiikkeja houkuttelevat shoppailijoita tutustumaan valikoimiinsa. Ja kun jalat väsyvät kaupoissa kiertelyyn, voit siirtyä Las Canterasin rannalle ja pulahtaa aaltoihin virkistäytymään. 

Kaupankäynnin ohella Las Palmas on myös saaren kulttuurikeskus, jossa on runsaasti museoita ja erilaisia tapahtumia, kuten oopperafestivaalit toukokuussa ja karnevaalit helmikuussa. Catalinan puistossa järjestetään usein enemmän tai vähemmän improvisoituja esityksiä. 

Las Palmasin täysilukuinen filharmoniaorkesteri konsertoi Alfredo Krausin auditoriossa, usein perjantaisin. Las Palmasin musiikkikuoro esiintyy eri puolilla Las Palmasia. Erilaisia konsertteja, teatteri- ja musiikkitapahtumia järjestetään myös uusitussa Perez Galdosin kaupunginteatterissa, lähellä Veguetaa, Vanhaakaupunkia.

Eri teemalla olevia kansainvälisiä musiikkifestivaaleja järjestetään myös jatkuvasti; esim. klassista, jazzia ja kitaramusiikkia. Alfredo Krausin auditoriossa esitetään yhteensä noin 15 esitystä kuuluisimmista oopperoista. Sen lisäksi Santo Domingo -kirkossa pidetään klassisen musiikin konsertteja, joihin on vapaa pääsy. 

Lisätietoja saat Catalinapuistossa olevasta Turistitoimistosta. 

MUSEOT

Casa Museo Colon
Kolumbus-museo oli 1400-luvulla kuvernöörin residenssi ja Kolumbuksen kotipaikka hänen vieraillessaan saarella. Calle de Colon 1. Vegueta. P. +34 928 312 384. Ma–la klo 10.00–18.00, su klo 10.00–15.00.

Museo Canario
Sopii sinulle, joka haluat tietää lisää saaren alkuperäiskansasta. Nähtävillä on myös suuri kokoelma pääkalloja Cromagnonin aikakaudelta. Calle Doctor Chil, 25. P. +34 928 336 800. Ma–pe klo 10.00–20.00, la–su klo 10.00–14.00.

Casa Museo de Pérez Galdos
Kirjailija Pérez Galdosin kirjoituksia on säilynyt myös tuleville sukupolville. Calle Cano 6. P. +34 928 366 976. Ti-su klo 10.00–18.00. Vapaa sisäänpääsy.

Centro Atlantico de Arte Moderno (CAAM)
CAAM on yksi saaren suurimmista taidekeskuksista, ja se sijaitsee kauniissa, hyvinsäilyneessä 1800-luvun rakennuksessa. Calle Balcones 11. P. +34 928 311 824. Ma suljettu, ti–la klo 10.00–21.00, su 10.00–14.00. Vapaa sisäänpääsy.

Museo Diocesano de Arte Sacro
Sijaitsee 1500-luvulta peräisin olevassa Santa Anan katedraalissa. Täällä voi perehtyä katedraalin rakentamisen eri vaiheita esittäviin luonnoksiin ja nähtävillä on myös erilaisia uskonnollisia veistoksia. Komeaan katedraaliin pääsee myös sisälle kiertelemään. Yhdestä katedraalin torneista voi ihailla näkymää torin ja koko Vanhankaupungin yli. Sisäänkäynti Espiritu Santolta. Ma–la klo 10.00–16.30, su suljettu.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Perheille sopiva, interaktiivinen tekniikan ja tieteen museo. Catalinan puisto. P. +34 928 011 828. Ti–su klo 10.00–20.00.

Pueblo Canario
Kotiseutumuseo, joka on rakennettu tyypillisen kanarialaisen kylän tyyliin. Kanarialaista kansanmusiikkia, kansantanssia ja kanarialaisia käsitöitä. Su klo 11.30–13.00.

Auditorio Alfredo Kraus
Kaupungin konserttitalo, jossa on myös luentosaleja. Kaunis, moderni rakennus sijaitsee Las Canterasin toisessa päässä, La Cicerissä. Liput eri tapahtumiin ostetaan paikan päältä ma–pe klo 16.00–21.00. Lipunmyynti on myös auki kaksi tuntia ennen konsertin alkua.

Teatro Perez Galdos
Kunnostettu kaupunginteatteri sijaitsee Vanhassakaupungissa. Teatterin ohjelmisto on monipuolinen.