Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Kulkuyhteydet

Gran Canarialla on helppo liikkua omin päin. Alla esittelemme suosituimmat ja kätevimmät tavat liikkua paikasta toiseen.

Taksi  Gran Canarialla on helppoa ja luotettavaa matkustaa taksilla. Varsinkin lyhyet matkat kannattaa taittaa taksilla, sillä mikäli matkustajia on useampia, on taksi useimmiten edullisempi vaihtoehto kuin bussi. Taksien hinnat ovat säädellyt ja kontrolloidut ja takseissa ja taksiasemilla on usein suuntaa antava hinnasto eri matkoille. Kaikissa takseissa tulee olla taksamittari, aloitushinta on yleensä n. 3,00-3,15€. Helpointa on napata taksi kadulta ns. lennosta kättä heilauttamalla tai taksitolpalta. Toki taksin saa tilattua myös soittamalla. Puhelinnumero: +34 928 15 47 77

Vuokra-auto  Parhaiten pääset tutustumaan Gran Canarian maisemiin vuokraamalla oman auton. Saarella toimii kaikki suurimmat autovuokraamot: Avis, Budget, Hertz jne. Hyvä vinkki on varata auto etukäteen kotimaassa matkavarauksen yhteydessä. Saat auton silloin edullisemmin ja joustavasti, ja voit halutessasi ottaa auton käyttöösi jo lentokentältä. Korkeasesongin aikana paikan päällä saattaa olla hankala saada autoa vuokrattua, sillä ne on varattu usein jo kaikki etukäteen. Mikäli varaat auton itse paikan päällä, tarkista huolellisesti, mitä vakuutuksia hintaan sisältyy ja mitä ei. Pieniä ja tuntemattomia autovuokraamoja kannattaa hieman varoa, vaikka heidän hintansa ovatkin edullisemmat. Avis-autot maksavat alk. 45 euroa/vuorokausi. Hintaan sisältyy vapaat kilometrit ja vakuutukset. Huomioithan, että vuokra-autoa ei saa viedä muille saarille. Ota yhteys Tjäreborgin oppaisiin kysyäksesi lisätietoja sekä halutessasi varata auton. 

Polkupyörä Gran Canarialla on vuokrattavissa myös polkupyöriä, mutta vain kokeneimmat pyöräilijät uskaltautuvat lähteä saaren keskiosiin. Maasto on todella kumpuilevaa, ja jyrkkien ylämäkien jälkeen on vuorossa vastaavasti jyrkkä alamäki, jossa pyörän jarrut ovat usein koetuksella. Lisäksi yleensä iltapäivisin on todella lämmintä. Polkupyörällä pääsee  kuitenkin liikkumaan kätevästi esimerkiksi rannalta toiselle saaren eteläpuolella. Etelässä välimatkat saattavat olla hieman liian pitkät käveltäväksi, mutta maasto on melko tasaista. Polkupyörän vuokraushinnat alk. 15 euroa/päivä. Tarjolla on useita suurempia ja vähän pienempiä vuokraamoja, esimerkiksi Free Motion.

Bussi Gran Canarian bussiverkosto toimii hyvin ja korkeasesongin aikana paikallisbussit liikennöivät jatkuvasti suurimpien lomakylien välillä. Mikäli haluat nähdä enemmän saaren maisemia ja liikkua omin päin, silloin suosittelemme oman auton vuokraamista. Tiet ovat hyvässä kunnossa, mutta liikenneopasteet saattavat välillä olla hieman harhaanjohtavia. Liikenne saarella sujuu mutkattomasti.

Gran Canarian suurin bussiyhtiö on nimeltään Global Bus, ja heidän turkoosit bussinsa liikennöivät eri puolilla saarta, mutta pääpaino on saaren etelärannikolla ja Las Palmasin reitillä.

Bussiyhtiön nettisivuilta löydät lisää tietoa bussireiteistä ja -aikatauluista: https://www.guaguasglobal.com/en/lineas-horarios/

Alla muutamia bussinumeroita, jotka kannattaa ottaa talteen:

Nr. 1: Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán

Nr. 4: Las Palmas de Gran Canaria – Tablero de Maspalomas

Nr. 5: Las Palmas de Gran Canaria – Playa del Inglés

Nr. 30: Las Palmas de Gran Canaria – Faro de Maspalomas (suora linja)

Nr. 32: Playa del Inglés – Puerto de Mogan

Nr. 33: Playa del Inglés – Puerto Rico – Puerto de Mogan

Nr. 39: Playa del Inglés – Puerto Rico

Nr. 45: Playa del Inglés – Palmitos Park

Nr. 66: Airport – Faro de Maspalomas

Nr. 70: Puerto Rico – Palmitos Park