Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Aurinko ja rannat

Playa del Inglés 
Playa del Inglésin ranta on koko saaren suosituin, mutta siitä huolimatta siellä on tilaa kaikille. Rannan pohjoispääty ulottuu useita kilometrejä Maspalomasin hiekkadyynien suuntaan, ja se on yhtä houkutteleva koko pituudeltaan. Rannalta löytyvät kaikki rannalla kaivattavat palvelut, ehkä hyviä snorklausmahdollisuuksia lukuun ottamatta.  Rannan pohjoispäätä myötäilee Playa del Inglésin rantapromenadi, jonka varrella on runsaasti baareja ja ravintoloita. Varsinaiselta ranta-alueelta nämä palvelut puuttuvat. Halutessasi voit myös käydä huuhtomassa meriveden suolan pois suihkussa (makeaa vettä). Rannalla on myös wc:t.  Ranta syvenee suhteellisen loivasti, mutta nousuveden aikana aallot saattavat olla hyvinkin voimakkaita ja aiheuttavat voimakkaita vedenalaisia virtauksia. Varsinkin lapsia kannattaa pitää silloin silmällä. Usein kuitenkin aivan vedenrajassa on tyynempää. Rannan eteläpäässä, lähempänä dyynejä, on naturisteille varattu alue.

Arguineguín - Anfi Beach
Arguineguínissa on Anfi Beachin valkoinen ja hienohiekkainen ranta, jonne hiekka on tuotu Länsi-Intian saaristosta. Vesi on ihanan turkoosinsininen ja laskuveden aikaan ranta syvenee suhteellisen loivasti. Ranta on lapsille sopiva ja heitä on täällä helppo pitää silmällä. Rannalla voi pelata myös lentopalloa. Vesiurheilumahdollisuuksia on myös tarjolla:

• Jetski, n. 40 e/30 min.
• Polkuvene, n. 10 e/1 tunti
• Laskuvarjoliito veneen perässä, n. 35 e/8 min.
• Tandemlento, n. 60 e/8 min.

Varo suuria aaltoja uidessasi, varsinkin jos rannalla ei ole varoituslippuja. Rannoilla saattaa toisinaan nousuveden aikaan olla voimakkaita vedenalaisia virtauksia. 

Las Palmas - Las Canteras
Monen mielestä tämä noin 4 kilometriä pitkä ranta on Espanjan hienoin, ja paikallisen mittapuun mukaan siitä tulee Euroopan paras. Täällä on saaren kirkkain vesi. Kauempana on luonnonriutta, joka on tehokas aallonmurtaja laskuveden aikana. Seikkailunhaluiset voivat uida riutalle tutkimaan sen onkaloissa lymyäviä mureenoja ja mustekaloja. Varo kuitenkin merisiilejä! Myös surffarit viihtyvät täällä.

Nousuveden aikana, kahdesti päivässä, voi esiintyä suuria aaltoja ja voimakkaita vedenalaisia virtauksia. Varoituslippujen antamia ohjeita kannattaa noudattaa. Käytettävissäsi ovat myös vaatteidenvaihtotilat, suihkut, vessat sekä lukematon määrä ravintoloita ja baareja. Lapsille on hyvä leikkipaikka. Kultainen, hienorakeinen hiekkaranta siivotaan joka ilta.

Rannan toisessa päässä, La Cicerissä, on yleensä kova aallokko. Siellä voit kuluttaa aikaasi ja seurata yhdessä paikallisten kanssa taitavia surffareita. Kauimpana lahdenpohjukassa, La Puntillassa, on mukava olla tuulensuojassa tuulisella ilmalla. Myös paikalliset viihtyvät tällä alueella.

Skandinaavista puheensorinaa kuulee eniten, mikäli asettuu rannan keskiosaan, Colon Playa -hotellin alapuolelle.

Ei vesiurheilumahdollisuuksia.

Maspalomas
Melko loivasti syvenevä, hienohiekkainen ja kullanvärinen ranta on n. 6 kilometriä pitkä ja paikoitellen 100 metriä leveä. Suosittua ajanvietettä on kävellä vedenrajassa, samalla saat liikuntaa ja tasaisen, hienon rusketuksen. Tietyissä kohdin rantaa voit mennä hiekkadyynien suojaan tuulisella säällä. Playa del Inglésin ja majakan välillä on myös nudistiranta. Lähellä majakkaa, rantapromenadin varrella, on ravintoloita ja kauppoja. Siellä on myös vessoja ja suihkuja.

Majakan luona uimarannan pohja on kivikkoinen. Koska laskuveden aikana uimaan mennessä joutuu kävelemään pitkälle, on uimapatjasta paljon iloa. Nousuveden aikana vesi voi muuttua sameaksi pohjasta nousevan hiekan vuoksi. Varo nousuveden aikana esiintyviä voimakkaita aaltoja, ne tuovat usein mukanaan myös vedenalaisia virtauksia, jotka voivat imaista sinut helposti pinnan alle. Seuraa ja noudata Punaisen ristin uimalippuja. Jos niitä ei ole, tulisi aina uida rantaviivan suuntaisesti. Jos jaloissa tuntuu pyörrettä, on syytä olla varuillaan.

Ranta-aktiviteetit:
• Polkuvene, n. 12 €/tunti.
• Jetski, n. 35 €/20 min.
• Kanootti, n. 9 €/tunti.
• Riippuliito n. 150 €/n. 8–10 min.

Puerto de Mogán 
Keskellä Puerto de Mogánin kylää on pieni, houkutteleva hiekkaranta. Ranta syvenee melko loivasti ja sopii lapsille, sillä poukamaa suojaava aallonmurtaja pitää suuret aallot loitolla. Aurinkotuoleja ja -varjoja on vuokrattavana, ja jos nälkä tai jano yllättää, rantapromenadin varrella on pitkä rivi ravintoloita ja baareja. Puerto Mogánin rannalla pääpaino on auringon ottamisessa ja uimisessa. Vesiurheilua kaipaavien kannattaa hypätä bussiin tai laivaan ja suunnata kohti saaren suurempia rantoja. Vain muutaman minuutin ajomatkan päässä on esimerkiksi Tauriton ranta, jossa voit harrastaa mm. jetskitä, sukellusta ja kitesurfingia. Suosituille Amadoresin ja Puerto Ricon rannoille ei myöskään ole pitkä matka.

Puerto Rico
Puerto Ricon hevosenkengän muotoisen rannan edustalla on kaksi aallonmurtajaa, jotka pitävät suuremmat aallot loitolla. Ranta on lapsiystävällinen ja syvenee loivasti. Halutessasi voit myös ottaa aurinkoa aallonmurtajalla, jossa on aurinkotuoleja. Pienen rantakadun varrella on muutamia lounasravintoloita. 

Laskuveden aikaan vesi on enemmän tai vähemmän kirkasta, ja nousuveden aikaan vesi on pohjasta irtoavan hiekan vuoksi sameaa. Ranta syvenee melko loivasti, mutta aallot saattavat silloin tällöin olla voimakkaita. Kävele rannasta pois päin ja mikäli tunnet jaloissasi pyörteitä ui takaisin rantaan. Varo isoja aaltoja uidessasi, etenkin jos lippujärjestelmä puuttuu. Silloin tällöin nousuveden aikana syntyy voimakkaita vedenalaisia virtauksia. 

Puerto Ricon satamasta järjestetään erilaisia veneretkiä: hainkalastusta, urheilukalastusta, purjehdusretkiä, katamaraaniristeilyjä Euroopan suurimmalla purjekatamaraanilla sekä delfiinisafareita. Rannalla on sen lisäksi mahdollisuus osallistua seuraaviin aktiviteetteihin:

• Jetski, n. 40 e/25 min.
• Polkuvene, n. 10 e/tunti
• Laskuvarjo, n. 40 e/10 min.
• Tandemlento, n. 60 e/10 min.
• Banaanivene, n.6 e/10 min.
• Surffaus, n. 10 e/tunti
• Purjehdus, n. 12 e/tunti
• Laser (nopeampi purjevene), n. 14 e/tunti
• Pieni moottorivene (kumivene), n. 45 e/tunti
• Kajakki, n. 10 e/henkilö, 12 e/2 henkilöä/tunti.

Playa de Amadores
Puerto Ricon rannan oikealta laidalta pääsee kävelytietä pitkin noin 1,5 kilometrin päässä olevalle Playa de Amadoresin rannalle. Rannalla on saaren muista osista tuotua valkoista, karkeaa hiekkaa. Vesi on turkoosinsinistä, ranta syvenee suhteellisen jyrkästi, etenkin nousuveden aikaan. Rannan tuntumassa on myös ravintoloita. Iltaisin on ihana kävellä laiturilla ja ihailla auringonlaskua.

Playa de Las Burras 
Playa de Las Burrasin ranta tulee ensimmäisenä vastaan, kun tullaan kävellen rantakatua pitkin Playa del Inglésistä. Mikäli ei oteta huomioon pientä minirantaa, on Playa de Las Burrasin ranta enimmäkseen pikkukiveä, ja kovin monet eivät viitsi tulla tänne uimaan. Vähän matkan päässä alkaa varsinainen ranta ja siellä on nähtävillä taiteilijoiden hiekasta tekemiä veistoksia, joiden vieressä on myös pieni astia, johon voit halutessasi laittaa muutama kolikon kannustukseksi. Hiekka on hienorakeista ja melko tummaa, sen vuoksi se tulee aurinkoisella säällä tosi kuumaksi. Aurinkotuoleja ja -varjoja on vuokrattavissa.

Playa del Inglésin ja San Agustínin välinen rantakatu on suosittu lenkkeilyreitti, sillä suurin osa kadusta on varjossa aamuyhdeksästä alkaen. 

Playa de San Agustín 
Varsinainen San Agustínin ranta on pari sataa metriä pitkä ja paikoitellen hieman kivinen. Rannalle on myönnetty tunnustuksena jo kymmenen vuoden ajan Sininen lippu. Se tarkoittaa sitä, että ranta täyttää tietyt vaatimukset, jotka koskevat esimerkiksi veden laatua, siivousta, palveluita jne., kuten esimerkiksi rannan soveltuvuus liikuntaesteisille. Täällä voit myös vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, setti maksaa n. 7 euroa/päivä. 

Varo suuria aaltoja, mikäli menet uimaan, ja rantaliput eivät ole käytössä. Toisinaan nousuveden aikaan on voimakkaita vedenalaisia virtauksia.

Useilla rannoilla Gran Canarialla on voimassa tupakointikielto
Tällä hetkellä kielto on voimassa seuraavilla rannoilla, mutta lisää rantoja saattaa tulla listalle: Marañuelas, The Lajilla, Patalavaca, Aquamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito sekä Mogan. Tupakointikielto koskee 75 % ranta-alueesta. Tämä siis tarkoittaa, että jokaisella rannalla on erikseen merkityt tupakointialueet, joissa on tuhkakupit. Näiden kieltojen rikkomisesta saattaa joutua maksamaan suuret sakot. Kyseisillä rannoilla olevista kylteistä voi tarkistaa millä alueilla tupakointi ei ole sallittua.